- copanele sau pulpe de pui
- 4 catei usturoi
- 2 ardei grasi copti
- 1 ardei iute copt sau boia iute
- 3 rosii din conserva (sau coapte pe gratar)
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 legatura patrunjel
- 4 linguri ulei
Am pus 2 cani de apa intr-o oala impreuna cu ardeiul cuburi, ceapa, cimbru, sare si piper... se fierbe totul 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Gustati saramura in timp ce fierbe si mai adaugati arome sau sare daca vi se pare necesar.
Se adauga rosiile tocate marunt, plus 3 linguri din sucul in care au stat in conserva si mai fierbem inca 5 minute. Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu uleiul ca la maioneza pana se formeaza o pasta... pasta se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat fin si se mai dau 2-3 clocote.
Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul si se lasa sa stea macar o ora.
Se serveste rece sau calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.
Stiu ca poza finala conteaza... aspectul nu am mai apucat sa fac poza cand era in farfurie... data viitoare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu