9 feb. 2016

Cerealele in alimentatia bebelusului

Cerealele se introduc in alimentatie dupa 6luni deoarece contin gluten.
Cerealele glutenice sunt grâul, ovăzul, orzul, secara, quinoa,meiul.iar cele non-glutenice sunt reprezentate de hrişcă, orez şi porumb. Glutenul înseamnă compusul din cele mai multe cereale care le oferă acestora elasticitate. Acestea se combină de asemenea cu fructe dulci – măr ras, pară, banană, citrice. Mai pot fi adăugate în supe de legume, ca să le mărească densitatea. De asemenea, cu ajutorul cerealelor, supele sugarilor devin şi mai hrănitoare. Fiecare cereală se introduce treptat, în cantităţi mici şi în zile diferite.
Ovazul este bogat in fibre, calciu, proteine si chiar unele vitamine B. Alegeti insa intotdeauna cerealele sau faina de ovaz cel mai putin procesate si stai departe de amestecurile gata preparate.
Orzul este o sursa buna de vitamina A, acid folic si chiar de proteine.
Hrisca este bogata in fibre si contine fier, niacina, acid folic si vitamina K. Ea nu contine gluten si poate fi un aliment ideal pentru cei ce sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten). 
Quinoa - chisaya mama (mama tuturor cerealelor) se prepara prin fierbere, ca si orezul, poate fi introdusa in dieta bebelusilor de peste 8 luni.
Meiul este adesea considerat hrana pentru pasari dar acest bob mic este bogat in nutrienti, poate fi gatit astfel incat sa aiba o consistenta cremoasa sau poate fi adaugat in cuscus sau pilaf.
 Bogat in vitamina B, potasiu, fosfor, magneziu si fier este considerat chiar si o buna sursa de proteine. (be happy 💞👣🍼)



Niciun comentariu:

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics