21 mai 2017

Dulce de Mai

Ingrediente: 400 biscuiti populari, 150g unt, 1fiola vanilie, 600g crema branza vaci, 200g frisca lichida, 1lingura coaja lamaie+ portocala, 7linguri zahar.
Fructe padure, 1plic zahar vanilat, 150g zahar, 1plic gelatina

1. Zdrobim biscuitii la robot sau pusi intr-o punga si zdrobiti cu facaletul. Untul il topim si il amestecam cu biscuitii, trebuie sa devina un aluat nisipos.
Luam un platou punem un inel de la tava de copt, si asezam biscuitii, ii aplatizam cu un pahar, dupa dam la frigider.
2. Batem putin frisca. Branza o adaugam intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja lamaie si esenta. Amestecam la viteza mica,dupa punem si frisca, pana formam o crema fina. Dam bolul la frigider.
3. Fructele pot fi congelate sau proaspete, le punem intr-o oala alaturi de zahar, si gelatina dizolvata in putina apa. Dam intr-un clocot, amestecam pana se leaga putin, lasam sa se raceasca sosul. Pasam cu un blender.
4. Asamblam dulcele, peste biscuiti punem crema de branza dupa sosul de fructe si dam la frigider pentru cateva ore. Yammyy



Niciun comentariu:

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics