11 iul. 2017

Meniu săptămânal 3

21 mai 2017

Paste 4 branze

Ingrediente: paste, 100ml lapte, 150g gorgonzola, 100g brie, 150 ementailer, 100g camembert, sare piper, nucsoara, parmezan

Punem apa la fiert cu sare. Cat apa fierbe, intr-o cratita punem laptele cu nucsoara(un praf pt aroma), sa se incalzeasca. Dupa vine randul branzeturilor, amestecam cu un tel, incet, la foc mic, pentru ca se poate taia.
Adaugam si 2linguri parmezan ras.
Cand apa clocoteste turnam pastele. La sfarsit amestecam pastele cu sosul de pranza si presaram parmezan. Yammy.
# daca a ramas sos il pastram intr-o caserola la frigider.



Dulce de Mai

Ingrediente: 400 biscuiti populari, 150g unt, 1fiola vanilie, 600g crema branza vaci, 200g frisca lichida, 1lingura coaja lamaie+ portocala, 7linguri zahar.
Fructe padure, 1plic zahar vanilat, 150g zahar, 1plic gelatina

1. Zdrobim biscuitii la robot sau pusi intr-o punga si zdrobiti cu facaletul. Untul il topim si il amestecam cu biscuitii, trebuie sa devina un aluat nisipos.
Luam un platou punem un inel de la tava de copt, si asezam biscuitii, ii aplatizam cu un pahar, dupa dam la frigider.
2. Batem putin frisca. Branza o adaugam intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja lamaie si esenta. Amestecam la viteza mica,dupa punem si frisca, pana formam o crema fina. Dam bolul la frigider.
3. Fructele pot fi congelate sau proaspete, le punem intr-o oala alaturi de zahar, si gelatina dizolvata in putina apa. Dam intr-un clocot, amestecam pana se leaga putin, lasam sa se raceasca sosul. Pasam cu un blender.
4. Asamblam dulcele, peste biscuiti punem crema de branza dupa sosul de fructe si dam la frigider pentru cateva ore. Yammyy



18 mai 2017

Meniu saptamanal 2

LUNI
    Ciorba pui
http://prafdesare.blogspot.ro/2011/03/ciorba-de-pui.html
    Saramura pui
http://prafdesare.blogspot.ro/search/label/preparate%20pui
    Chiftele pui la cuptor
http://prafdesare.blogspot.ro/2016/02/chiftelute-de-pui-la-cuptor.html

MARTI

    Tocanita cu castraveti murati
http://prafdesare.blogspot.ro/2012/09/tocanita-cu-castraveti-murati.html
    Ciorba pui
http://prafdesare.blogspot.ro/2011/03/ciorba-de-pui.html

MIERCURI
     Chiftele pui la cuptor
http://prafdesare.blogspot.ro/2016/02/chiftelute-de-pui-la-cuptor.html
     Cartofi copti
http://prafdesare.blogspot.ro/2012/02/cartofi-copti.html
     Salata orientala
http://prafdesare.blogspot.ro/2011/04/salata-orientala.html

JOI
     Ciorba perisoare
     Tocanita vita
     Crenvusti in aluat

DUMINICA
     Macrou cu usturoi
     Chec pufos
     Salata cu iaurt

2 mai 2017

Saramura pui

  • 6 pulpe pui superioare
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Boia
  • mustar
  • Apa
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Ardei iute
  • Ardei rosu
  • Rosii
Condimentam pulpele, (sau un pui ce aveti), le lasam minim 1h sa patrunda aromele.
Dupa frigem pe gratar sau tigaie grill, cat se frig,preparam saramura. Frigem si legumele.
Intr-o oala punem apa, rosiile si ardeiul le taiem micut, condimentele, enumerate mai sus, lasam sa dea intr-un clocot; cand sunt gata pulpele,le punem in oala si lasam 10min.sa fiarba la foc mic.
Servim cu mamaliguta. Yamyyy

1 mai 2017

MENIU SAPTAMANAL

De multe ori stau si ma gandesc ce sa mai prepar maine de mancare, stau si caut pe diferite pagini, dar nu prea am dat peste meniu pe toata saptamana.
Asa ca am pus pe foaie ce as putea gati si cum pot economisi banuti, facand cumparaturi o data pe saptamana,(teoretic) pentru a gati un meniu.


Luni
Cartofi gratinati
http://prafdesare.blogspot.ro/2017/02/cartofi-gratinati.html?m=0
Spanac cu ou
http://prafdesare.blogspot.ro/2016/12/spanac-cu-ou.html?m=0

Marti
Tocanita vita
http://prafdesare.blogspot.ro/2013/06/tocanita-de-vita.html?m=0
Salata cu somon
http://prafdesare.blogspot.ro/2012/05/salata-cu-somon.html?m=0

Miercuri
Ciorba a la grec 

http://prafdesare.blogspot.ro/2010/11/ciorba-la-grec.html?m=0
Tocanita ciuperci
http://prafdesare.blogspot.ro/2017/03/tocanita-ciuperci.html
Batoane umplute
http://prafdesare.blogspot.ro/2016/12/batoane-umplute.html

Joi
http://prafdesare.blogspot.ro/2010/12/ciorba-de-legume.html
Tocanita vita
http://prafdesare.blogspot.ro/2013/06/tocanita-de-vita.html?m=0
Paste cu sos de rosii si masline
http://prafdesare.blogspot.ro/2010/11/paste-cu-sos-si-masline.html

Vineri
Ciorba legume
http://prafdesare.blogspot.ro/2010/11/ciorba-la-grec.html?m=0
Placintele
http://prafdesare.blogspot.ro/2013/06/placintele.html
Orez a a Jamie
http://prafdesare.blogspot.ro/2013/03/orez-la-jemie.html

Sambata
Macrou cu sos rosii
http://prafdesare.blogspot.ro/2011/07/macrou-cu-sos-de-rosii.html
Tocanita cu castraveti murati
http://prafdesare.blogspot.ro/2012/09/tocanita-cu-castraveti-murati.html
Tort de mere
http://prafdesare.blogspot.ro/2016/11/blat-6-oua-6-zahar-6-linguri-apa.html

Duminica
Pui condimentat
http://prafdesare.blogspot.ro/2012/01/pui-condimentat.html
Quesadilla
http://prafdesare.blogspot.ro/2013/04/quesadilla.html

28 apr. 2017

Orez cu lapte

  • 1ceasca orez
  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte
  • coaja lamaie si portocala
  • zahar
  • sos fructe padure
  • 2 cesti fructe congelate
  • 3 lg zahar
  • putina apa

Trecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa.

Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si amestecam sa nu se prinda.

Cand este gata, servim cu o lingurita de sos de fructe de padure, facut in casa. Yamiiii

Sos fructe padure:
2 cesti fructe congelate, le punem intr-o craticioara cu putina apa si 3 linguri zahar si putin rom, lasam sosul sa se lege, amestecand periodic.

Postări populare


Check PageRank

prafdesare.blogspot.ro Web analytics